Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

RUNON JA LAULUN RAUTALAMPI 1.-4.7.2021

Kulttuurinnälkäisille vuoden tauon jälkeen perinteinen kesätapahtuma jossa noudatamme voimassaolevia viranomaisten yleisörajoituksia ja ohjeita.

TORSTAI 1.7.2021

Maarit Latvalan luontoaiheinen valokuvanäyttely
Avajaiset Rautalammin kirjastolla 1.7.2021 klo 18. Näyttely avoinna 1.-24.9.2021

Iltatori klo 17-19, joka torstai alkaen 1.7.2021

PERJANTAI 2.7.2021

ELEGIA -Eino Leinoa laulaen ja lausuen

Rämäkällä perjantaina 2.7.2021 klo 19

Tunnin kestävän Elegian aikana kuullaan sekä laulettua että lausuttua Leinoa. Erkki Räsänen laulaa ja soittaa kitaraa. Henry Räsänen vastaa lausutuista teksteistä.  Elegia tuo esiin Eino Leinon monipuolista maailmaa. Runoissa ja lauluissa on mukana Leinolle tyypillistä elämän melankoliaa, mutta myös valtaisaa elämänriemua ja kepeää huumoria.

Rämäkällä ravintola auki ja koronatilanteen mukaiset järjestelyt. Liput etukäteen Arttelista á  20 € sekä paikan päältä puoli tuntia ennen esitystä.

LAUANTAI 3.7.2.2021

Kesäasukkaiden kesätreffit ja  Rautalammin muuttomarkkinat la 3.7. klo 10-12 Kerkonkosken satamassa.

SUNNUNTAI 4.7.2021

Jumalanpalvelus Rautalammin kirkossa 4.7.2021 klo 11.

Liturgi ja saarna: Heikki Marjanen

Mahtava kesäinen konsertti ”ELÄMÄLLE” Rautalammin kirkossa sunnuntaina 4.7.2021 klo 13. Konsertin ohjelmistossa tunnettuja säveltäjiä: mm. Merikanto, Kilpinen, Sibelius, Collan jne.

Solistina oopperalaulaja, bassobaritoni Niklas Spånberg, säestäjänä pianisti Collin Hansen

Kirkossa koronatilanteen mukaiset järjestelyt. Liput á 20 € etukäteen Arttelista sekä ovelta puoli tuntia ennen esitystä.

Studia Generalia-luento  ”Mitkä ihmeen inkeriläiset?”

Matti Lohen koululla sunnuntaina 4.7.2021 klo 16-18, dosentti, kulttuurihistorian tutkija Toivo Flink ja toimittaja, tietokirjailija Santeri Pakkanen luennoivat inkeriläisteemasta Ruotsin vallan ajoilta Gulagin vankileirien aikaan, Neuvostoliiton luhistumiseen ja paluumuuttoon.  Toivo Flink lausuu tilaisuudessa myös omia runojaan. Rautalmpi juhlii näin myös 460 vuottaan.

Luento limittyy Rautalammin museon kesän päänäyttelyyn:

Valokuvaaja Meeri Koutaniemen sekä toimittajien Lea ja Santeri Pakkasen näyttely inkerinsuomalaisista. Vapaa pääsy

Rautalammin museon kesänäyttelyt:
- Inkerinsuomalaiset
- Vanhaa Arabiaa
- Perinteisiä leluja
- lisäksi perusnäyttelyt ja ulkomuseoalue

Museo on avoinna Runon ja Laulun Rautalampi -tapahtuman aikana joka päivä klo 11-16. Pääsymaksut: aikuisilta 6 €, opiskelijoilta ja lapsilta yli 7 v. 2 €. Meille käy myös museokortti.

Runon ja laulun Rautalampit Tapahtuman järjestäjä Rautalammin kulttuuriseura ry.  Mukana myös Rautalammin kunnan kulttuuritoimi, vapaa-ajan asukkaiden toimikunta VASTA sekä ev.lut seurakunta.

Kiitokset yhteistyökumppaneillemme: Artteli Shop Oy, Kierinniemen Hoitokoti Oy, Latsinmäen puutarha, Ompelimo JatkoAika, Peltolan Juustola/Milk In Oy, Rautalammin apteekki, Rautalammin Auto Oy, Rautalammin kunta, Rautalammin Osuuspankki, Rautalammin ev.lut seurakunta, Rautalampilehti, Rämäkkä Oy, Rohkea Jänis, Savon Taimen Oy, Venekosken voimalaitos Ky sekä Ykköskoti Hermanninranta.

Lämpimästi tervetuloa kulttuuriantimien ääreen!